Az AutostopMS udvari zenekarként alakult 1982-ben, mivel a fiúk egy része ugyanannak a fötéri bérháznak az udvarán lakott és kezdett el zenélni. 1982-ben az Elektromaros klubjában mutatkozott be és aratott nagy sikert. Dán Péter (gitár, ének), Józsi László (dob), Ercsei Ferenc (basszusgitár) és Godzsa Béla (billentyük) társaságában fellépett Keresztes Ildikó is. Az igazi nagy sikert 1984-ben könyvelhették el, amikor már Péter, Laci és Feri mellé Henter Loránt is csatlakozott (gitár, ének).
Megrendezik az elsö rockfesztivált a városban, amelyen elsö díjat nyernek "A dal" cimü számukkal és kirobbanó közönségsikert aratnak.

     '85-ben a fesztivál második rendezvényén már mint meghivottak vesznek részt, önálló koncerttel.
Az év  júniusában a Temesvári "TIM ROCK’"-on szerepelnek melyen jelen vannak a hazai rock együttesek szine-java.
November végén az együttes részt vesz a "CONSTELATII ROCK '85" elnevezesü megnyilvánuláson,
Râmnicu-Vâlcean ahol  22 hazai együttes vett részt.
Az év  végén, decemberben, Csikszeredában megrendezik "EZÜST FENYÖ" rock fesztivált, ahol az AUTOSTOP népszerüségi díját nyeri.
1986-tól AMBRUS ZSUZSÁVAL (mindösze 16 éves) bövül a zenekar amikor berobbanak a hazai rock együttesek élvonalába.

     A TOP-T '86 elnevezésü rockegyüttesek gálaestéjén az együttesnek itélték a zsüri külön díját. Következett a "CONSTELATII ROCK" ahol nagy meglepetésre, de megérdemelten nyerték az elöadói
versenyben az elsö díjat, ráadásul Ambrus Zsuzsát is külön díjazták: ö lett a legjobb billentyüs.
Júliusban, a városban megrendezik az "ESTIVAL ROCK '86"-ot, egy 3 napos rockfesztivált ahol az együttes elsö díját nyeri. Ugyanebben az évben Csikszeredában megszervezték az "EZÜST FENYÖ '86"-ot ahol a marosvásárhelyi zenekar II. díjat nyert.
December végén a bukaresti Sportcsarnokban több mint 10.000 nézö elött átvehették a legjobb pályakezdö együttes '86 díjat és a fiatalsági díjat.

     Az 1987-es év is jol kezdödött: a "TOP-T '87"es fesztiválon második hely, a Rock zene gálán elsö hely.
A mangáliai országos rockfesztiválon az "ANCORA DE AUR" elnevezésü versenyen az elsö
helyet és a fesztivál fö díját hozhatták haza. A következö évben már diszmeghivottként szerepeltek, ahol már új felállásban játszodtak, Péter és Laci mellett találjuk Nagy Bélát (szólógitár), Szöcs Jánost (billentyük) és Mészáros Leventét (basszusgitár). A további években is számtalan fesztiválon vettek részt, de nem mint versenyzök, hanem mint diszmeghivottak, saját koncerttel.
Számos turnén vettek részt, itthon az erdélyi városokban, egyedülálló koncerteken és népszerü hazai zenekarok társaságában léptek fel (Quartz, Voltaj, TransExpress, Compact, Holograf, Nord (Chisinau), Metropol).

     1991-ben már külföldön is turnézik a KISPÁL ÉS A BORZ együttes elözenekaraként, új szólógitárossal - Zoltner Rudival.
Az együttessel számos rádió, újság és tv. felvétel készült. 1991-ben egy fél lemezt sikerült
kiadniuk a FORMATII ROCK 12-ön. 1992-ben megünneplik a 10 éves születésnapjukat egy fergeteges bulival amelyet a Bolyai Farkas liceum sportpályáján tartottak meg 2000 nézö elött.
1993-ban már Hajdú Csabival (gitár - ének kiadnak egy saját lemezt "NEM AKARUNK" cimmel, az Electrecord jóvoltából, 8 dallal (Rohanj tovább, Úgy élj, Divina komédia, Játszótér kölykei, Tüz van,
Nem akarunk, Bolond szivek, Félek). 1993 után a zenekar egy része külföldre utazott ahol több ideig tartózkodott. 1996-ba a zenekar újra indult új tagokkal: Nagy Árpi Cápa (gitár), Mihály Robi (dobok), Harkó Levente (basszusgitár).
2003-ban a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megünnepelték a 20 éves születésnapjukat teltházzal,
ahol felléptek a jelenlenlegi és egykori tagok: Józsi Laci, Ercsei Feri, Dán Péter, Szöcs Jancsi, Nagy Árpi, Hajdú Csabi, Ambrus Zsuzsa, Butean Imola, Zoltner Rudolf és Henter Loránt.

     2012-be okt. 27 a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megünnepelték a 30 éves születésnapjukat és ugyan akkor megjelenik az "AUTOSTOP 30" cimű CD.
2012-töl Dan Péter (ének,gitár), Ercsei Ferencz (basszusgitár), Józsi Laszló (dob), Moriczi Miki (billentyű) es György Zsolt (Zsalán) (szolo gitár) újra együtt nyomják az AUTOSTOP szekerét.

     Külön köszönet a régi menedzsereknek: TITUS DASCHIEVICH-nek és CSEH GÁBOR-nak.
Copyright Autostop MS